Meny

Välkommen till

Botkyrka

Det är livet utanför dörren som för oss i Fågelbyn samman.

Tillsammans formar vi den bästa sortens plats att bo och leva i Tumba.

Fågelbyn är ett pocket kvarter där småskalighet och nytänk möts. Med fokus på grannskap och gemenskap ges de som bor här möjligheten till ett starkt ägandeskap. Det kommer vara en viktig del i hur området utvecklas.

En plats där nytänkande hör hemma.

Typer

Bostäder

Småhus

Skola

Lokaler

Bostäder

+400

Inflytt

2024

Område

Kassmyra

Hyresrätterna i Punkthusen

Ljusinsläpp, modern standard och funktion är ledord i en stil-typisk SPG lägenhet, oavsett område och projekt. I Fågelbyns Punkthus är det ingen skillnad. Lägenheterna, som förmedlas via Bostadskön, måste följa de hållbarhet och kvalitetskrav som nyproduktion har på sig idag. Vi har alltid som mål att överträffa dessa standarder med hjälp av moderna och kvalitativa materialval som tillåter er att sedan enkelt inreda forma ert egna hem.

Andra egenskaper värt att nämna är husens höjd, med franska och vanliga balkonger, utsikterna över Vinterskogen och naturen omkring, samt gårdarna som smälter ihop med naturen runt Fågelbyn.

En mycket hög nivå som de mest ambitiösa byggnaderna kan satsa på att få genom hållbara materialval och energibesparing. För att nå upp till Guld behöver det även säkerställas att innemiljön är mycket bra, något som görs genom mätningar eller genom att tillfråga de som bor i byggnaden.

1:a 30 m²

8 145 kr / mån

2:a 49 m²

11 327 kr / mån

3:a 55 m²

12 600 kr / mån

Matplats med utgång till balkong
Kök från Marbodal med spis från Elvita i rostfritt
Köksdetalj
Kök från Marbodal, hall och matplats
Öppna planlösningar med utgång till balkong
Sovrum med skjutdörrar
Golvdetalj
Badrum med kommod och kombimaskin
Badrum med dusch

1:a 30 m²

8 145 kr / mån

2:a 49 m²

11 327 kr / mån

3:a 55 m²

12 600 kr / mån

Maila fagelbyn@spg.se för att anmäla er till vår egna kö, så tar vi kontakt och vägleder er vidare i processen kring förstahandskontrakten.

På respektive partners hemsida finner du information om hyresprocessen, tillgänglighet, storlekar och månadshyra, samt tidsplan för färdigställande och inflytt.

  Vardagsrum med balkong
  Kök från Marbodal med rostfria vitvaror
  Kök från Marbodal med spis från Elvita i rostfritt
  Öppna planlösningar med utgång till balkong
  Badrum med WC från Laufen och kommod från Hafa

  Kvarteren byggs för människor i alla åldrar, från alla samhällsskikt. Här kommer det finnas skola, torg, restaurang, promenadstråk, utegym och plats för annan service. I Fågelbyn behöver man inte söka kontakt med sina grannar, Huvudgatan är första delen av pocket kvarterens nervsystem som skapar trygghet, igenkänning och bjuder in till naturliga möten.

  I de olika husen hittar vi ett flertal lägenhetsstorlekar som besvarar behovet hos både studerande och par, som hos barnfamiljer och andra som önskar mer plats.

  Gårdar, träd och P-hus i trä möter Kassmyraåsen
  Lamellhusen som överblickar Fågelbyns torg
  Ett område som smälter ihop med naturen
  P-huset klätt i träpanel invid infarten till området

  Kreativ arkitektur, lättillgängliga grönområden och stora gemensamma miljöer. Fågelbyn tänker om klassiska idéer kring det småskaliga och privata, och bildar en plats där de boende har stort inflytande, ägandeskap och samhörighet.

  Inspirerat av idén om Pocket Neighbourhoods - bostadskvarter med ombonande och trygga ytor och småskalig service - står Fågelbyn ut bland Storstockholms framväxande bostadsområden.

  Byggprocessen

  Vi börjar med hyresrätter i Punkthusen som växer fram vid infarten till området längs med Huvudgatan. Under tiden vi bygger bostäder kommer även det nya fina parkeringshuset växa fram. Vi vill gärna att P-huset ska bli en del av området genom kreativitet och service, och integrerar därför hållbarhet samt Pocket Spaces i byggnadens arkitektur. Pocket Spaces är benämningen för kvarterets lokaler för lokal verksamhet.

  Sedan kommer fler hyresrätter och ett underbart soligt torg med restaurang, ytterligare Pocket Spaces, samt samt en ny busshållsplats på Skäcklingevägen. I nästa etapp fortsätter vi med ytterligare bostadsrätter, förskola och 10 radhus.

  Fågelbyn
  i Kassmyra.
  Del av Tumba,
  i Botkyrka.

  Fågelbyn byggs upp från grunden som en del Botkyrkas plan för Kassmyraåsen med fokus på variation och möjligheten att bygga ett nytt naturnära centrum i södra Tumba. Ett naturnära bostadsområde där en förskola planeras, samt två nya kvartersparker med olika typer av lekmöjligheter, varav en mitt i kvarteret. Parkerna ska fungera som mötes- och samlingsplatser i området.

  Ett kvarterstorg växer fram intill busshållplatsen vid korsningen Skäcklingevägen och Finkmossvägen. Gröna öppna terrasser, inslag av vinterträdgårdar och en trappande profil i flera av byggnadstyperna bidrar till att sänka den upplevda storleken av husen och ger en angenäm upplevelse som kombinerar arkitektur och grönska.

  3 min

  till Lida Naturreservat

  11 min

  till Tumba C

  16 min

  till Kungens Kurva

  46 min

  till Stockholm C

  Kontaktperson

  Uthyrning

  Elsa Johannessen
  Scandinavian Property Group
  Stockholm

  Viktiga

  Dokument

  Här hittar ni viktiga dokument relaterade till projektet samt hur vi hyr ut och säljer bostäder.

  Hyrprocessen
  Köpprocessen

  Vi investerar i platsutveckling för de boende och bygger hållbara fastigheter för arbete och innovation. Vår drivkraft hjälper oss att leda hela processen från köp av mark till färdigställda bostäder och arbetsplatser. Detta gör vi med tydligt syfte och fokus för att realisera nya värden.

  Nybrokajen 5

  111 48 Stockholm

  © 2024 SPG AB

  Alla rättigheter förbehålls.

  Powered by